13/6/11

XTEC, RECURSOS MATERIALS CURRICULARS

Dins el seu web anomenat XTEC hi ha la pestanya de Recursos Didàctics Curriculars on pots seleccionar la matèria, en aquest cas Matemàtiques i hi trobem una pestanya anomenada “Agilitzar la Ment”.

La pàgina d'en Blai. Una visió lúdica del món de les matemàtiques i dels nombres. Hi podem trobar recursos, jocs, passatemps i activitats. Tot pensat per fruir d'aquesta matèria considerada, per alguns, poc atractiva.
2.            El quinzethttp://www.elquinzet.cat/
És com un centre de recursos no institucional, constituït l'any 1988 i format per dues persones amb moltes ganes de divertir-se i divertir fent matemàtiques. Podem trobar-hi recursos com ara: càlcul mental, rapidesa numèrica, calendaris de problemes, avaluació, fitxers de geometria.
3.            Calaix + ie: http://www.xtec.net/~jjareno/
Un espai dedicat a les  recreacions matemàtiques. 
Una pàgina web amb gran quantitat de recursos, enllaços, programari, àrea on-line, cursos, apunts, exercicis, programari. Tot gratuït. 
Tres professors de  l'IES Berenguer d'Anoia, d'Inca, han elaborat aquesta pàgina on podem trobar activitats del Clic, dòminos, mots encreuats, etc.
Hi ha una gran varietat de jocs de tipus mancala. El seu origen sembla ser egipci, on es troben taulers gravats en pedra al peu de les piràmides. Són jocs típicament africans. A cada regió es juga una versió amb normes pròpies, però la idea fonamental és la mateixa: sembrar llavors, de una en una, en una sèrie de clots excavats en una taula de fusta o bé a terra. És un joc de raonament per a dues persones on no influeix l'atzar.
7.            Matemagia: http://www.matemagia.com/
Un lloc on els autors diuen que hi trobarem "juegos y artilugios lógicos para entretener, divertir, educar, atraer, retener y fidelizar..."
8.            Canal ingenio: http://www.canalingenio.org/
Per aquelles persones que vulguin trencar-se el cap i, també, per a les que no vulguin. Hi ha tot tipus de problemes, il·lusions òptiques, curiositats i molt més. S'actualitza cada dilluns. No calen més paraules.
9.            Jocs Mensa :http://www.mensa.es/juegosmensa/
Aquesta col·lecció de jocs i problemes es nodreix de les publicacions de  Mensa, una organització internacional única. Bàsicament es un club social però diferent de qualsevol altre.
L'únic requisit per a pertànyer-hi és obtenir, en una prova d'intel·ligència acreditada, una puntuació per sobre del 98% de la població en general.